Festival na Pomezí
Zpět na úvodní stránku
 
 
Putování po festivalovém souhvězdí
 
Moravský vrabec
 
Drotária
 
Slezské dny
 
Stránky skupiny Blaf
Zpět na úvodní stránku
Dnes je
Tuesday
23. April 2024

Aktualizace
16.05.2013

Tento rok se festival kona: 7.7.2012
Mapa okolí - Mapa areálu - Často kladené dotazy (FAQ)

FESTIVAL NA POMEZÍ

Ve dnech 10.-11. července 1998 se uskutečnil již VI. ročník Festivalu Na pomezí. Setkali se zde účinkující i diváci ze tří pomezních států - České, Slovenské a Polské republiky.

V pátek po dopoledním neustálém dešti konečně odpoledne vysvitlo sluníčko. Program začínal v 17 hodin na pódiu Křínov místní skupinou Blaf. Poté vystoupily skupiny dle plánovaného programu. Na závěr pátečního večera vytrvali diváci s přerovskou skupinou Šediváci a prešovskou skupinou Mloci hráli a zpívali do ranního kuropění.

V sobotu dopoledne se uskutečnila soutěžní otevřená scéna pro začínající zpěváky a skupiny. Vyhrála skupina MARNI, která si pak zahrála v odpoledním galaprogramu. Ten začínal ve 13 hodin dle plánu. Po vystoupeni několika skupin bylo zřejmé, že nebude dodržen plánovaný harmonogram. Diváci si doslova vynucovali přídavky potleskem. Program byl bohatý - vystoupilo zde jen v sobotu v galaprogamu 17 skupin. Účinkující byli uneseni prostředím a diváky, diváci pak vystoupením.

Na festivalu byly uděleny dvě ceny - cena starosty a cena diváka. Cenu starosty si odnesla skupina Blaf, která zde vystupovala ve svém složení naposledy. Cenu diváka si pak vyzpívala skupina LOKÁLKA z Hradce Králové. Vzhledem k tříhodinovému programovému skluzu se nekonal country bál.

Pro přítomné zde bylo zajištěno bohaté občerstvení, připravené z větší části odbory Matice slezské. Největší nabídku poskytoval odbor Matice slezské v Dolní Lomné, který se stal tradičním svou kvalitou jídel v jídelně "na kolotoči" a dobrým pivem v kolibě. Počasí po oba dny vydrželo a to je to nejdůležitější pro konáni tohoto festivalu. Navštívilo jej po oba dny na 2000 diváků, což je příznivá skutečnost, přihlížime-li k předchozím deštivým a chladným dnům.

Jarmila Kantorová manažer

Matice Slezská - Dolní Lomná © 2000-2011