Festival na Pomezí
Zpět na úvodní stránku
 
 
Putování po festivalovém souhvězdí
 
Moravský vrabec
 
Drotária
 
Slezské dny
 
Stránky skupiny Blaf
Zpět na úvodní stránku
Dnes je
Wednesday
01. May 2024

Aktualizace
16.05.2013

Tento rok se festival kona: 7.7.2012
Mapa okolí - Mapa areálu - Často kladené dotazy (FAQ)

Žalman: Festival Na pomezí má vynikající atmosféru

Třinec - V třineckém kulturním domě vystoupil vynikající folkový zpěvák Pavel Žalman Lohonka, která představí novou desku své skupiny Žalman & spol. Estrádní sál bohužel nebyl zcela zaplněn a třinečtí fanoušci se tak ochudili o tradičně dobrý výkon kapely, když ke všemu oproti loňsku nevystoupí na festivalu Na pomezí. Po koncertu byl velmi vyčerpán, i když na jevišti to tolik vidět nebylo. "Máme za sebou přes čtyři sta kilometrů a stejnou dálku před sebou," svěřil se Žalman.

Můžete přiblížit novou desku ... ve znamení ryb?

Nachází se tam 23 nejúspěšnějších písní, které jsem za posledních dvacet let napsal. Jsou tam tedy písně jako Tymián, Zpátky do lesů, Ráda v trávě a řada dalších.

Vaše koncerty provázíte řadou ve- selých dialogů. Je to spontánní záleži- tost, nebo si dopředu připravíte, o čem budete hovořit?

To jste mi dal krásnou otázku! Kostra je samozřejmě hotová, ale občas něco změníme. Pokaždé hrajeme v jiném městě před jinými posluchači, tak se to samozřejmě často opakuje, ale některé dialogy se mění. Pokaždé si na rok připravíme koncertní šňůru, k tomu dialogy, ale během jednotlivých vystoupení dochází ke změnám. To jste první člověk, který se nás na to ptá.

Letos nepojedete na festival Na pomezí v Dolní Lomné. Mrzí vás to?

Samozřejmě že ano. Nevíme, proč nás manažerka festivalu Jarmila Kantorová odmítla, asi tam chtějí obměňovat kapely. Je to pochopitelné, tak musíme nějaký ten rok zase počkat. Myslím si, žejsme tam nechali u posluchačů velmi dobrý dojem.

Čím vás festival Na pomezí zaujal?

Má vynikající atmosféru, kterou dělá krásné, horské prostředí. Kromě krásného areálu jsme byli při příjezdu překvapeni i výborným přístupem pořadatelů k muzikantům. Jsou i jiné výborné festivaly v republice, ale tento bych hodnotil vysokým standardem.

Děkuji za rozhovor. PERT POHORSKÝ

Matice Slezská - Dolní Lomná © 2000-2011